7 eksotiske bo- og kontorfellesskap i utlandet

7 EKSOTISKE BO- OG KONTORFELLESSKAP I UTLANDET

Flere og flere blir stadig selvstendig næringsdrivende og har behov for å benytte seg av et kontorfellesskap eller "coworking space" som det heter på engelsk. I utlandet begynner det spesielt å bli vanlig å la ansatte ta med seg jobben til utlandet i et par uker eller til og med et par måneder. Det eneste som trengs er et sted for å sette opp en bærbar PC samt stabil internettdekning. Her er noen av de mest eksotiske kontorfellesskapene som også tilbyr bofellesskap for digitale nomader eller gründere.

Et seilende kontorfelleskap ombord en katamaran
Bilde fra coboat.org
Et seilende kontorfelleskap ombord en katamaran Bilde fra coboat.org

1. COBOAT (Jorden rundt)

Coboat er en 82ft katamaran og et flytende kontorfellesskap. Navigerende rundt jordkloden kommer Coboat til å utforske ukjente farvann med opp til 12 digitale nomader ombord som sammen kombinerer arbeid med en nomadisk livsstil. Coboat bruker bærekraftige løsninger som sol- og vindenergi samt den nyeste formen for kommunikasjonsteknologi for å tilgang til internett 24/7.

 

Pris: Å seile jorden rundt ombord en spesialbygget katamaran har en pris på ca. $ 971 (8450 kr) per uke.

 

 

2. KOHUB (Thailand)

KoHub er et tropisk kontorfellesskap beliggende på øyen Koh Lanta i Andemankysten i Thailand. Kontorfellesskapet er strategisk plassert fem minutter unna stranden, omringet av en frodig hage. KoHub er perfekt for relativt nye digitale nomader som aldri har jobbet fra utlandet før ettersom det er lett å bli kjent med andre nomader i samme situasjon.

 

Pris: KoHub tilbyr pakkepris som inkluderer innkvartering på hotel, måltider samt tilgang til kontorfellesskap som varierer fra 700-900 $ (6100-8000 kr) per måned avhengig av sesong.

Utsikt til hagen i KoHub. Bilde: Kosmopolitt.no
Utsikt til hagen i KoHub. Bilde: Kosmopolitt.no
Bilde fra Hubud.org
Bilde fra Hubud.org

3. HUBUD (Indonesia)

Hubud er plassert i landlige omgivelser blant risåkre og jungel i Bali. Hubud har gjennomført design av bambus og naturlige elementer. De som arbeider fra Hubud er en god blanding av fastboende og besøkende gründere, teknologikyndige og forretningsfolk. Hubud har mange medlemmer og arrangerer diverse aktiviteter for sine medlemmer.

 

Pris: Hubud tilbyr en pakkepris som inkluderer innkvartering i hotel  samt tilgang til kontorfellesskap for 1500 $ (13000 kr) per måned.

 

4. THE SURF OFFICE (Gran Canaria)

Surf Office kombinerer kontorfellesskap, bofelleskap og surfing for digitale nomader, livsnytere og gründere. Surf Office har to beliggenheter i Europa; i Lisboa og på Las Palmas på Gran Canaria samt lokale i Santa Cruz i USA. Surf Office fokuserer på å kombinere ”life, work and play” og er et perfekt sted for å praktisere en nomadisk livsstil sammen med andre likesinnede.

 

Pris: enkeltrom i bofellesskap + tilgang til kontorfellesskap ‎ 65 €  (620 kr) per dag

 

Bilde fra thesurfoffice.com
Bilde fra thesurfoffice.com
Bilde fra sun-desk.com
Bilde fra sun-desk.com

 5. SUNDESK (Marokko)

SunDesk er også et kombinert kontorfellesskap med overnatting og surfing for medlemmer. SunDesk ligger i den solrike surfelandsbyen Taghazout i Marokko. Kontorfellesskapet fokuserer på å kombinere arbeid med avslapning, reise og eventyr.

 

Pris: Kontorfellesskap og rom i bofellesskap fra ‎ 22 € (210 kr) per dag.

6. LA COCOTERA (Spania)

La Cocotera er et boutique hostel og kontorfellesskap i Tarifas gamleby i Spania. Beliggenheten er perfekt for å utforske det sørligste punktet i Europa med fantastiske strender og muligheter for å praktisere vindsurfing og kitesurfing. Terifa er et perfekt sted å jobbe som gir følelsen av å være på ferie!

 

Priser fra 28 $ (250 kr) per døgn.

Bilde fra cocotera.com
Bilde fra cocotera.com
Bilde fra Cocovivo.com
Bilde fra Cocovivo.com

7. COCOVIVO (Panama)

Sjult på sørspissen av Isla de San Cristóbal i Panama ligger CocoVivo, et fjernt tropisk paradis. Med sin nærhet til naturen tilbyr CocoVivo bo- og kontorfellesskap i et kreativt miljø perfekt for digitale nomader, gründere og start-ups. Stedet er perfekt for å finne inspirasjon, teambuilding aktiviteter og idémyldring. Innimellom arbeid er det fritt frem for wakebording, stand-up paddle board, snorkling, kajakkpadling og fotturer.

 

Pris kun på forespørsell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *